El-Galvanisering

Formål med overfladen

Formålet med at el-galvanisere en overflade er først og fremmest at beskytte mod korrosion. Endvidere har det også det formål at se dekorativt ud.

Metode

Ved el-galvanisering beskyttes råmaterialet primært mod korrosion. Emnet påføres zink ved hjælp af elektrolyse. Efter el-galvaniseringen kromateres/passiveres zinken kemisk. Den yderligere korrosionsbeskyttelse der opnås, er stigende fra blåpassivering til gulkromatisering og TLP. Elforzinkning, blåpassivering, gul kromatisering og Tyklagspassivering (TLP) er de galvaniseringsmuligheder vi tilbyder. Emnerne galvaniseres i henhold til Dansk standard DS/EN ISO 2081 og DS/EN 12329.
Vi kan håndtere emner i størrelser op til: Længde 3000 mm, højde 1200 mm og bredde 450 mm.

Egenskaber

Elforzinkning med efterfølgende kromatering/passivering giver først og fremmest korrosions beskyttelse, men også et meget dekorativt udseende. Der vælges kromat/passivering alt afhængig af kundens ønske om udseende og holdbarhed. Den anbefalede lagtykkelse er fra 5 til 25 µ. Gulkromatiseringen indeholder krom 6 (Cr6+) mens blåpassivering og TLP er krom 6 fri. TLP overholder korrosionsnorm for gulkromatisering.

Anvendelse

Elforzinkning anvendes indenfor landbruget, bygge-, maskin-, bil-, møbel-, elektronik- og hydraulikindustrien.

Krav til materialet

Emnerne skal bestå af jern eller stål. Emner skal så vidt muligt være fri for maling, spåner, lak, tusch, tape, olie osv. Små emner i tromle kan også galvaniseres.

Elgalvanisering - Blå
Elgalvanisering - Gul
Elgalvanisering - Blå og gul
Elgalvanisering - TLP